2 Ocak 2014 Perşembe

Şehrin Ortasında Bir İtalyan; Eataly


Aslında oldum olası alışveriş merkezlerini seven bir insan olmadım. Özellikle yemek için en ruhsuz yerlerin alış veriş merkezleri olduğunu düşünür ve kaçarım. Ama son zamanlarda en çok gitttiğim yerlerden biri Zorlu Center haline geldi. Neresi farklı derseniz karışık olması lazım hiç bişe, ama işten çıkınca 5 dk içinde buraya ulaşıyor olunca kiminle buluşucak olsam Zorlu'ya gidelim mi demeden geçemiyorum. Hal böyle olunca her gittiğimde Zorlu'da olan farklı bir yerde yemek yemeyi tercih ediyorum.

Bugün de en güzel dedikodu arkadaşımla çok yakın olan doğum günlerimiz ve yeni yıl adına bir yemek yemek için buluştuk ve Eataly'ye gittik. Eeatly içerde yemek yiyip çıkacağınız bir restaurant değil sadece. Gerçekten isminin hakkını veren küçük bir İtalya. Bir gastronomia yani şarküteri/market olarak kurulan iki katlı bu büyük mercato içerisinde keşfedebildiğimiz kadarıyla 5 site de yazdığında göre şu anda 7 tane restaurant var. Alt katta sebze yemekleri ya da panini denilen sandiviçleri alabileceğiniz iki farklı yer bulunuyor. Bununla birlikte gelato yani dondurma ve tatlılarımızda bu katta.


Yukarı çıktığımız zaman ise et restaurantı ile makarna ve pizza restaurantını buluyoruz. İtalyan dediğimiz zaman aklımızı pizza çalıyor tabiki biz bu resturanta doğru yöneliyoruz ancak et bölümüne de göz atıyoruz burda. En bayıldığım şey aperativo'yu bu kısmında yapmışlar ki bu menüdeki bir şarap ve 3 antipasti yani başlangıç seçerek 14 TL ödeyebileceğiniz bir seçenek bulabiliyorsunuz demek oluyor. Yani çok aç değilim ama bi iki atıştırmalık bişe olsa fena olmaz diyorsanız harika bir seçim bu.

                                        

Biz biraz peynirlere ve şaraplara göz attıktan sonra pizzalarımızın siparişini veriyoruz. İkimizin seçimi de Margeritha ve şarap olarak ise Sicilian Gillio. Pizzada ki mozeralla ve hamurunun biraz sert olduğunu söylemek lazım ancak sos kısmı kesinlikle Roma'yı size aratmıyor. Belki Margeritha yerine Buffalo seçerseniz daha kolay bir tercih olabilir belkide. Yine'de şimdiye kadar İtalyanlığını koruyan yer oluyor Eataly benim için. Fiyatları merak edenler varsa Margeritha 18, Buffalo 24, şarap 9 TL. 

Makarna, risotto ve soslara bakarak çıkarken bi daha alışverişe gelelim diyoruz ve grazie Oscar Farinetti diyip ayrılıyoruz.

Site İçin Burdan Buyurun :/http://www.eataly.com.tr/
Adres                             : Zorlu Center Avm Zincirlikuyu/Beşiktaş
Rezervasyon                   : Gerek Yok




0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Conncet With Us